Fietsvakantie

fiets-vakantieEven lekker op vakantie gaan met de fiets is ook leuk, en laten we nu ook veel fiets vakanties voor u in ons assortiment hebben. Er zijn verschillende manieren om met de fiets op vakantie te gaan, u kunt namelijk een huisje boeken ergens en vandaar uit lekker de fiets pakken in een van de vele mooie gebieden die Europa rijk is, maar u kunt natuurlijk ook een fiets vakantie maken die van thuis al met de fiets begint. Wat u ook wilt wij hebben het, we hebben namelijk diverse vakantiehuisjes, appartementen en campings in ons assortiment zitten via de bij ons aangesloten reispartners waardoor u een ruime keuze heeft in overnachtingen die erop gericht zijn om lekker met de fiets op vakantie te gaan.

Fiets vakantie die thuis al begint

Als u geen auto heeft of u wilt gewoon een lekkere gezonde vakantie hebben met alle vrijheid die een fiets u biedt dan is deze vakantie echt wat voor u. We hebben diverse vakanties voor u in ons assortiment die speciaal op degene gericht zijn die alles met de fiets willen doen, u kunt natuurlijk zelf een hele fietsroute uitstippelen met de overnachtingen die erbij horen, maar via diverse reisaanbieders kunt u ook al een speciaal samengestelde fietsvakantie boeken. Als u op deze pagina kijkt ziet u meteen onze beschikbare fietsvakanties.

Volledig verzorgde fietsvakanties

Bij diverse reisaanbieders kunt u een volledig verzorgde fietsvakantie boeken. De voordelen hiervan zijn dat de overnachtingen al geregeld zijn, en bij sommige aanbieders is het zelfs zo dat uw bagage apart vervoerd wordt zodat u hier geen omkijken naar heeft. Hierdoor kunt u lekker genieten van een fiets vakantie en heeft u als u op uw bestemming bent toch alle bagage bij de hand zodat u dan lekker kunt rusten en genieten van niets doen. Tevens zijn de fiets reizen in verschillende vormen te boeken, denk hierbij aan een individuele fiets vakantie of georganiseerde groepsreizen waar u met een groep op pad gaat. Hierdoor is ons aanbod in fiets vakanties heel divers en is er eigenlijk voor ieder wat wils, en het aanbod wordt continue vernieuwd en verbeterd, hierbij zijn we natuurlijk wel afhankelijk van de diverse reisaanbieders.

Waar op te letten bij een fiets vakantie?

Bij deze wat tips waar u op kunt letten als u op fiets vakantie gaat, het verschilt natuurlijk wel wat u verlangd van een fiets vakantie. Voor de een is het 30km fietsen op een dag waarbij de ander minimaal 100 km op een dag wil gaan afleggen, we gaan er even vanuit dat u een gemiddelde fietser bent, bij deze de tips voor een leuke geslaagde fiets vakantie:

  • Zorg alvast voor wat conditie, dit zorgt ervoor dat u tijdens uw vakantie geen last krijgt van eventuele zadelpijnen en andere pijntjes.
  • Zorg voor voldoende reserve materialen zoals reserve binnenband, plakspullen etc.
  • Zorg voor een opgeladen telefoon voor het geval u ergens vast komt te staan.
  • Zorg voor voldoende proviand en drinken als u op pad gaat, want zeker als u in de bergen/natuurgebieden gaat fietsen wil het nog wel eens even duren voordat u langs een supermarkt en/of restaurant komt.

Het dagelijkse leven kan vandaag zeer hectisch en druk zijn. Echte ontspanning wordt in de 21ste eeuw een steeds zeldzamer wordend iets.

Sommige mensen voelen zich wel wat rustiger wanneer men ‘s avonds kan neerploffen in de sofa voor televisie, maar dit geeft slechts een tijdelijke voldoening. Het is beter om lichaam en geest op een bepaald moment eens volledig te laten ontspannen zodat de batterijen terug grondig opgeladen worden. Een sportieve, doch relaxte fietsvakantie kan hier een oplossing voor bieden. Steeds meer mensen zoeken hun toevlucht naar de fiets en het platteland, waar men kan genieten van het nog meer landelijke leven dat zo zeldzaam is geworden in onze druk verstedelijkte gebieden. Verschillende aanbieders van reizen spelen in op deze groter wordende vraag. Zij proberen mensen die eerder op zoek zijn naar fietsreizen in plaats van de klassieke citytrips voordelige arrangementen aan te bieden. Op fietsvakanties is immers een andere soort organisatie nodig dan op de klassieke strand- of stadsvakanties.

Bij een fietsvakantie moet u bijvoorbeeld meer dan één overnachting boeken. Het steeds terugkomen naar één verblijfplaats gedurende de hele vakantie is immers zeer ongemakkelijk. Het hindert u immers in uw mogelijkheden wat het fietsen zelf betreft. Een verplichting om steeds binnen een vaste perimeter rond uw verblijfplaats te blijven zou in dat geval bestaan. Voor dit probleem hebben enkele aanbieders een oplossing ontwikkeld. Zij geven de mogelijkheid om op voorhand uitgestippelde routes te boeken, met overnachtingen inbegrepen. Sommige aanbieders gaan zelfs nog verder in hun service en zorgen voor het apart vervoeren van de bagage, zodat u die niet op de fiets moet meezeulen. In dat geval kan u zorgeloos fietsen en bij aankomst op de overnachtingsplaats meteen uw bagage bij de hand hebben. Dit kan een groot voordeel zijn voor mensen die weliswaar graag fietsen, maar er tegenop zien de bagage voor de hele trip op de bagagedrager of op de rug mee te zeulen. Niet iedereen beschikt immers over een even goede fysiek. Er moet worden opgemerkt dat u niet verplicht bent gebruik te maken van deze op voorhand uitgestippelde routes. U kunt zelf ook een route uitzoeken en zelf zorgen voor de overnachtingen die u onderweg nodig heeft.

Vertrek echter nooit onvoorbereid op zo’n sportieve fietsvakantie. Op de site vakantiegenoegens.be kan u enkele tips lezen om niet voor vervelende verrassingen te staan. Er wordt onder meer aangeraden te zorgen voor reservematerialen, een opgeladen GSM en voldoende proviand.

Ook beveelt men aan om al een zekere conditie te hebben alvorens aan een fietsvakantie te beginnen. U hebt er immers niet veel aan wanneer u na de eerste dag al kapot bent.

Vakantie genoegens | De online vakantie vergelijker
Logo
Shopping cart