Koning aap

Koning Aap

koning aapAls reiziger die regelmatig een groepsreis boekt heb je in Vlaanderen een grote keuze uit verschillende reisoperators. Groepsreizen zijn dan ook erg populair. Tijdens een groepsreis wordt de reis tot in de puntjes voor je geregeld. Je hoeft dan zelf niet om te kijken naar bijvoorbeeld het boeken van hotels zodat je optimaal van het land kunt genieten. Een voordeel van groepsreizen is dat je nooit alleen hoeft te reizen. Je doet nieuwe contacten op en je kunt met anderen leuke activiteiten ondernemen. Voor vooral mensen die alleen reizen is een groepsreis een uitkomst. Tijdens groepsreizen kun je volop deelnemen aan excursies, maar je krijgt ook de individuele vrijheid om een dag wat voor jezelf te doen. Een reisorganisatie in Vlaanderen met een opvallende naam is Koning Aap.

Naar Koning aap

 

Koning Aap Reizen België

Van alle reisorganisaties die groepsreizen aanbieden is Koning Aap qua naam een opvallende verschijning. Koning Aap is een figuur dat voorkomt in een klassieke zestiende-eeuwse Chinese roman ‘De reis naar het westen’. Het is een figuur die alle eigenschappen bezit die avontuurlijke reizigers ook moeten bezitten, namelijk doorzettingsvermogen en optimisme. In China is Koning Aap een enorm populaire volksheld en hij speelt ook een rol in de prestigieuze Peking opera. Koning Aap is dus niet zomaar een gekozen naam, maar is bewust gekozen om daarmee de eigenschappen van de avontuurlijke reiziger aan te geven.

Reisorganisatie Koning Aap bestaat al meer dan 30 jaar en is populair onder reizigers die op zoek zijn naar authentieke reislanden met volop aandacht voor natuur, cultuur en historie van een bepaald land. Koning Aap zorgt ervoor dat je niet enkel de belangrijke bezienswaardigheden van het land ziet, maar dat je ook daadwerkelijk het land ervaart. Voor de groepsreizen wordt bewust gekozen voor niet al te grote groepen van 4 tot maximaal 20 personen onder begeleiding van deskundige reisbegeleiders die de liefde voor reizen met je delen. Daarnaast besteed Koning Aap veel aandacht aan duurzaamheid. Respect voor de lokale cultuur, natuur en bevolking staat bij Koning Aap hoog in het vaandel. Met koning Aap ga je echt op een verantwoorde en avontuurlijke reis.

Groepsreizen

Groepsreizen staan centraal bij Koning Aap. Er zijn ontzettend veel mensen in Vlaanderen die avontuurlijk zijn ingesteld en veel van de wereld willen zien. Of je nu alleen reist, als stel of met je hele gezin, een groepsreis is voor iedereen die een beetje flexibel is ingesteld goed te doen. Een flexibele instelling is voor een reiziger uitermate belangrijk. Hoewel een groepsreis goed wordt samengesteld met vooraf geboekte overnachtingen, is een groepsreis nooit helemaal tot in detail te plannen. Tijdens de reis ben je vooral ook afhankelijk van de lokale omstandigheden. Er kunnen dus altijd onverwachte zaken gebeuren waarvan de nodige flexibiliteit gevraagd wordt. Maar dit is voor de meest reizigers van Koning Aap geen probleem. Hiermee wordt namelijk de avontuurlijkheid van de reiziger aangesproken en geeft de reis de nodige charme.

Bekijk groepsreizen van Koning aap ->

Welk land je waar ook ter wereld wilt ontdekken, grote kans dat Koning Aap dit land in zijn aanboden groepsreizen heeft zitten. Je kunt je groepsreis heel gemakkelijk online boeken en je weet zeker dat je met een groep mensen reist die ook bewust voor het betreffende land hebben gekozen. Wat dat betreft deel je al de liefde voor het land samen met de overige reizigers in je groep en dat schept al een band. Bewust wordt er voor gekozen om de groep kleinschalig te houden tot maximaal 20 personen. Dit reist gemakkelijker en is goed voor de onderlinge band en saamhorigheid. Al reeds voorafgaand aan je vertrek krijg je een overzicht van je groep, zodat je al weet wat voor soort mensen, leeftijden, stellen of alleenreizenden in de groep zitten. En natuurlijk is het in het begin spannend om je groep te ontmoeten, maar je zult al snel merken dat je snel aan elkaar gewend raakt. Niet zelden ontstaan er dan ook leuke contacten en hechte vriendschappen.

Familiereizen

Op reis met het hele gezin? Je kunt dan overal wel een strandvakantie boeken, maar wil je je kinderen ook laten kennismaken met de lokale cultuur en bevolking dan is een familiereis van Koning Aap een echte aanrader. In veel gevallen hebben ouders in het verleden al veel gereisd en willen zij het reisvirus ook op hun kinderen overbrengen. En terecht, want kinderen kunnen tijdens de reizen ontzettend veel leren en heel bijzondere ervaringen opdoen. Daarnaast zal samen op een avontuurlijke reis gaan de familieband enorm versterken. Omdat ook de familiereizen groepsreizen zijn, leren kinderen ook om gemakkelijk contacten te leggen en zal een familiereis van Koning Aap een onvergetelijke vakantie-ervaring worden.

Bekijk familiereizen van Koning aap ->

De familiereizen van Koning Aap zijn zijn onderverdeelt in twee groepen, namelijk familiereizen 6+ en familiereizen 12+. Familiereizen 6+ is vooral gericht op kinderen tot en met 12 jaar, terwijl familiereizen 12+ meer gericht is op jonge tieners. Tijdens de familiereizen 6+ gaat altijd een Nederlandstalige reisbegeleider mee. Bij de familiereizen 12+ heb je de keuze om te kiezen voor een Nederlandstalige of een Engels sprekende reisbegeleider. Doordat de familiereizen zo opgedeeld zijn, krijg je altijd groepen families waarbij de kinderen ongeveer leeftijdsgenoten zijn en dus veel gemakkelijker contact met elkaar kunnen maken en interesses kunnen delen.

Tijdens een familiereis wordt geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de gezinssamenstelling. Zo worden hotelkamers geboekt voor minimaal 3 personen of anders hotelkamers die naast elkaar liggen. In hoeverre dit geregeld kan worden hangt natuurlijk ook van de locatie af en improviseren hoort er af en toe bij. Zo kan het zijn dat je soms een extra stretcher of een opklapbed moet opbouwen. Maar misschien is de band met een ander kind in de groep wel zo goed, dat de kinderen samen een kamer willen delen. Voor zover dit door een luchtvaartmaatschappijen mogelijk gemaakt wordt, wordt er ook geprobeerd om tijdens de vlucht het gezin bij elkaar te laten zitten. Uiteraard is dit vooral afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij zelf in hoeverre dit geregeld kan worden.

Koning aap

Individuele reizen

Reis je liever individueel of met je gezin en wens je ook zelf je reis samen te stellen? Dan kun je terecht bij YourWay2GO, wat onderdeel is van Koning aap. Bij YourWay2GO heb je een groot aanbod aan reizen overal ter wereld, maar kun je deze voor een heel groot gedeelte helemaal zelf samenstellen. Zo weet je zeker dat je ook daadwerkelijk de bezienswaardigheden ziet die jij wilt zien en de activiteiten doet die jij leuk vindt. YourWay2GO is al reeds 20 jaar expert in het organiseren van individuele reizen, dus maak gebruik van de aangeboden bouwstenen die de organisatie je aanbiedt voor een fantastische en onvergetelijke vakantie.

Je hebt bij YourWay2GO een keuze uit drie verschillende soorten samengestelde individuele rondreizen. Er worden onder andere kant-en-klare reizen aangeboden. Als jij deze reis mooi vindt en verder geen speciale wensen hebt met betrekking tot je rondreis, dan kun je deze kant-en-klare reis direct boeken. Je kunt zelf nog wel enige wijzigingen doorvoeren, zoals een dagje ergens langer blijven of een ander hotel kiezen. Heb jij zelf je droomreis al in je hoofd en weet je al exact wat je wilt doen, dan kun je ook je eigen rondreis op maat samenstellen. Je kunt daarbij je hotels kiezen, de wijze van vervoer en zelf excursies toevoegen. Heb je nog niet helemaal een idee van wat je wilt doen en zien tijdens je rondreis, dan kun je ook kiezen uit enkele vaste bouwstenen. De bouwstenen kunnen bezienswaardigheden zijn, activiteiten, hotelvoorkeuren of vervoersmogelijkheden. Als je al je bouwstenen hebt uitgezocht vraag je een reisvoorstel aan en de reis wordt op basis van de door jouw uitgezochte bouwstenen samengesteld. Uiteraard gebeurd dit in overleg met jou. Op deze manier stel jij helemaal zelf je eigen droomreis samen.

Pioniersreizen

Voor de echte avontuurlijke reizigers die graag van de gebaande paden afwijken zijn er de pioniersreizen van Koning Aap. Dit gaat om bijzondere nog niet veel bezocht landen en gebieden die nog authentiek zijn en soms ook nog niet door de toeristenindustrie ontdekt. Jij wordt zo echt een pionier en reken maar dat je avontuurlijke instelling aangesproken gaat worden. Omdat de meeste plekken nog niet ontdekt zijn is er ook nog geen levendige toeristenindustrie en zul je je soms wat moeten behelpen. Maar dat is juist waarom je een pioniersreis boekt. Tijdens de pioniersreizen kom je in veel in aanraking met de lokale bevolking die soms nog erg primitief leven en overnacht je op de meest bijzondere en soms eenzaamste plekken ter wereld. Zo ontmoet je bijzondere indianenstammen in Midden-Amerika, bezoek je nog niet ontdekte wildparken in Afrika en krijg je in Azië de mogelijkheid om de Himalaya te beklimmen. Als een gewone groepsreis je nog niet avontuurlijk genoeg is, dan moet je zeker kiezen voor een pioniersreis en beleef onvergetelijke ervaringen.

Festivalreizen

Ben jij een graag geziene gast of festivals en wil je ook wel eens een bijzonder festival in een ander of een ver land meemaken? Dan kun je kiezen voor een festivalreis bij Koning Aap. Je gaat met de groep gewoon op rondreis maar tijdens de rondreis wordt er tijd ingepland om een bijzonder festival in het land waar je bent te bezoeken. Dit kunnen heel bijzondere en indrukwekkende festivals zijn die je maar één keer in je leven meemaakt. Zo bezoek je in Peru het Inti Raymi Festival, in Ethiopië het Timkat Festival of vier je de verjaardag van Boeddha in Zuid-Korea. De festivalreizen worden dusdanig geboekt dat de data van het betreffende festival in de periode van je reis valt. En het voordeel van een festivalreis is dat je met gelijkgestemden reist die allen interesse hebben om het festival te bezoeken.

Vluchten

De meeste rondreizen starten bij voorkeur vanaf Schiphol, maar er zijn ook vluchten die vertrekken vanaf Zaventem. Koning Aap werkt enkel met enkele gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen om de kwaliteit te waarborgen. Met deze luchtvaartmaatschappijen heeft Koning Aap veel ervaring en hebben een goede prijs-kwalteit verhouding. Het streven van Koning Aap is om zoveel mogelijk te werken met rechtstreekse lijnvluchten, waarbij er maximaal eenmaal een overstap wordt gemaakt. Uiteraard heeft Koning Aap geen invloed op onverwachtse wendingen of vertragingen omdat de meeste zitplaatsen ruim een jaar voor de reis al geboekt worden. Er wordt ook zoveel mogelijk geprobeerd om de groep met dezelfde vlucht te laten reizen. Je krijgt dan de mogelijkheid om elkaar reeds op de luchthaven te ontmoeten. In sommige gevallen, vooral als je met meerdere mensen reist, is het handig als je stoelen naast elkaar kunt krijgen. Dit wordt helaas niet altijd even gemakkelijk gemaakt door de luchtvaartmaatschappijen. Hoewel Koning Aap zijn best doet om bekenden naast elkaar te zetten kan het voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij dit niet niet kunnen regelen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het ook mogelijk om zelf een stoelvoorkeur op te geven.

Koning aap

Ontmoet Koning Aap tijdens speciale dagen

Koning Aap vindt direct contact met reizigers erg belangrijk. Of je nu een beginnende reiziger bent of juist de hele wereld al gezien hebt, je kunt Koning Aap jaarlijks in Vlaanderen ontmoeten op de Koning Aap clubdag. Tijdens de clubdag kun je volop inspiratie op doen over de verschillende landen waar je naartoe kunt reizen. Vooral als je nog niet weet welk land je wilt bezoeken, zijn de clubdagen zeer inspirerend. Je kunt presentaties volgen en je hebt rechtstreeks contact met reisbegeleiders die ook aanwezig zijn.

Ook organiseert Koning Aap regelmatig een Koning Aap familiedag. De familiedag is speciaal opgezet om avontuurlijke families te laten kennis maken met de familiereizen van Koning Aap. Je kunt er kennis maken met het gehele aanbod aan familiereizen en de benodigde vragen stellen aan experts en reisbegeleiders. De familiedag wordt altijd op een leuke locatie gehouden waar ook de kinderen zich prima kunnen vermaken.

Daarnaast worden er door Koning Aap door heel Vlaanderen ook speciale infodagen georganiseerd. Tijdens de infodagen kun je je laten voorlichten door middel van presentaties over de verschillende groepsreizen. Jaarlijks staat Koning aap ook op de vakantiesalon in Brussel.

Naar Koning aap
Vakantie genoegens | De online vakantie vergelijker
Logo
Shopping cart