Sawadee

Sawadee Reizen

Sawadee reizenOf je nu alleen reist, met z’n tweeën of met het hele gezin, een vakantie boeken is altijd een spannende aangelegenheid. Ten eerste moet je bepalen welk land je wilt ontdekken en vervolgens hoe je wilt reizen. Er zijn mensen die er de voorkeur aan geven om alleen te reizen, maar anderen willen juist met een gezelschap op reis. Het kan ook zijn dat je wilt reizen met een specifieke groep, zoals jongeren, singles of ouderen. In de drukke toeristenbranche kan het soms lastig zijn om een reisorganisatie te vinden waarbij je een keuze kunt maken uit al deze aspecten om zo je eigen favoriete vakantie samen te kunnen stellen. Bij Sawadee Reizen kan dit wel en de reisorganisatie behoort dan ook tot één van de bekendste en grootste reisaanbieders van België en Nederland.

Naar Sawadee reizen

 

Over Sawadee Reizen

Aan ervaring geen gebrek. Het bedrijf is al sinds 1983 actief op de Belgische en Nederlandse reismarkt met het aanbieden van uitdagende en avontuurlijke groepsreizen. Sawadee Reizen staat bekend om het grote reisaanbod van maar liefst 250 verschillende soorten reizen over de gehele wereld. De reizen zijn dusdanig georganiseerd dat er voor ieder budget en persoonlijke wensen wel een reis beschikbaar is. Ook heeft Sawadee Reizen een uitgebreid aanbod aan verschillende type reizen voor elke doelgroep, zodat je altijd met gelijkgestemden kunt reizen. Sawadee Reizen heeft een keur aan reisexperts in dienst. Of het nu gaat om kantoormedewerkers die je geboekte reis verwerken en regelen tot reisbegeleiders ter plaatse. Alle medewerkers zijn gepassioneerde reizigers die je voorzien van persoonlijk en deskundig advies.

Respect voor de cultuur, natuur en het erfgoed van een bepaald land staan hoog in het vaandel bij Sawadee Reizen. Een zo duurzaam mogelijke vakantie is dan ook de grootste troef van de reisorganisatie, waarbij zowel reizigers als medewerkers op een zo verantwoord mogelijke wijze in contact komen met de lokale natuur en bevolking. Sawadee Reizen biedt groepsreizen aan in kleinschalige groepen tot meestal maximaal 20 personen. Men vindt individuele vrijheid ook erg belangrijk. Er wordt tijdens de groepsreizen dan ook altijd de voorwaarden geschapen om als je dat wilt, tijd voor jezelf te hebben en eens een keer niet met de groep op excursie te gaan. Overweeg als je nog geen keuze voor een reisorganisatie hebt gemaakt, om voor Sawadee Reizen te kiezen en daarbij een zo groot mogelijke keuze hebt uit het aantal aangeboden reisbestemmingen.

Rondreizen bij Sawadee Reizen

Zoveel mogelijk kennis maken met de lokale bevolking, natuur en gebruiken zijn een speerpunt bij de rondreizen van Sawadee Reizen. Niet enkel vluchtig wat belangrijke bezienswaardigheden afstruinen, maar onderdeel van het land worden, waarbij je soms van de standaard wegen moet afwijken. Voor een rondreis moet je daarom ook een beetje avontuurlijk aangelegd zijn. De rondreizen voldoen daarom aan:

Avontuur
Een avontuurlijke reis betekent dat je soms voor onverwachte zaken komt te staan. Elektriciteit dat onverwachts eens uitvalt, een douche waar geen warm water uitkomt of een feestdag waarbij alles gesloten is. Dit soort zaken kunnen soms misschien vervelend zijn, maar zijn niet altijd te voorkomen omdat je van doen hebt met de lokale omstandigheden. Het geeft de reis de benodigde charme, maar ook vakantieherinneringen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, dan zijn dit soort zaken geen groot probleem en wordt er een flexibele instelling verwacht.

Actief
Strandvakanties zijn al genoeg te boeken. Verwacht dus van een rondreis niet dat je de hele dag op het strand ligt, maar ook daadwerkelijk het land goed leert kennen. Dit kan enkel als je ook actief bent. Uiteraard zijn er ook rustdagen tijdens de reis ingepland maar wandeltochten, fietstochten of tochten die op een andere manier verzorgt worden zijn dan ook een vast onderdeel van het reisprogramma. Rondreizen worden dan ook aangeboden naar grootte van de fysieke inspanning, zodat activiteiten nooit te zwaar voor je zullen zijn.

Accommodaties
Ook heel avontuurlijk zijn de aangeboden accommodaties. Dit kan heel wisselend zijn. Soms overnacht je in een hotel of een lodge, maar het kan ook zijn dat je de volgende dag overnacht onder de sterrenhemel in een tentje. Er zijn ook reizen waarbij je overnacht bij de lokale bevolking of juist op een heel speciale plek zoals in een trein of een boot. Bij het boeken van je reis wordt duidelijk aangegeven wat de overnachtingsmogelijkheden zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
Sawadee Reizen kiest er bewust voor om haar reizigers zo comfortabel mogelijk te laten reizen. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM of Singapore Airlines. Er wordt als het even kan zoveel mogelijk gekozen voor directe lijnvluchten, zodat je ook op de snelst mogelijke manier op je locatie bent en van je vakantie kunt genieten. De meeste vluchten vertrekken vanaf Schiphol, maar er zijn ook reizen die starten vanaf Zaventem Airport. Bij alle reizen van Sawadee Reizen staat vermeld met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt.

Transport tijdens de rondreis
Uiteraard moet je ook op de plek van bestemming vervoerd worden. Afhankelijk van welk soort reis en waar wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een lokale privé busjes of landcruisers. Dit is de gemakkelijkste manier om met een groep rond te reizen en geeft veel vrijheid om ook onverwachts te stoppen bij een lokale markt. Ga je op safari, dan wordt er gekozen voor veilig vervoer, meestal speciale trucks, waar je hoog zit en alles goed kunt overzien. Ook vervoer met andere lokale vervoersmiddelen behoort tot de mogelijkheden, zoals vervoer per trein, boot of een binnenlandse vlucht.

Soorten Sawadee rondreizen

De rondreizen van Sawadee Reizen zijn ingedeeld naar een bepaalde soort reis. Kies je voor de hoogtepunten groepsreis, dan ben je verzekerd dat je alle belangrijkste bezienswaardigheden van een bepaald land zul zien en ontdekken. Ook zul je optimaal in contact kunnen komen met de lokale bevolking en de meeste lokale gerechten kunnen proeven. De hoogtepunten reizen zijn tot in detail geregeld maar ook avontuurlijk omdat je met lokale omstandigheden te maken hebt.

Bekijk rondreizen van Sawadee ->

Wil je toch liever wat meer comfort tijdens je reis? Dan kun je kiezen uit verschillende reizen die onder comfort-plus vallen. De groepen zijn bij de comfort-plus reizen iets kleiner, maximaal 18 personen. Er wordt tijdens de comfort-plus reizen zoveel mogelijk gebruik gemaakt van viersterren hotels of boetiekhotels, zodat je zo comfortabel mogelijk verblijft en het je aan niets ontbreekt. Ook het vervoer is zo comfortabel mogelijk. De bus waarmee je reis is voorzien van net iets meer ruimte of luxe of je reist met comfortabele 4-wheeldrives. De comfort-plus reizen zijn ideaal als je iets minder avontuurlijk bent ingesteld en zoveel mogelijk onverwachtse situaties wilt voorkomen.

Bekijk Familiereizen van Sawadee ->

Vind jij het avontuurlijk ontdekken van een bepaald land fantastisch, maar wil je ook van de nodige ontspanning genieten? Kies dan voor de chill & adventure reizen. Dit zijn reizen waar activiteit en ontspanning prima met elkaar gecombineerd zijn. In de meeste gevallen zal een chill & adventure reis bestaan uit een week rondreizen met de nodige activiteiten en een week lekker ontspannen aan een strand of een zwembad. Tijdens de rustweek krijg je genoeg individuele vrijheid om er zelf op uit te trekken als je dat wenst.

Singlereizen bij Sawadee Reizen

Niet alle singles vinden het even gemakkelijk om alleen op vakantie te gaan. Een groepsreis kan veel singles al over de streep trekken om een vakantie alleen te boeken, omdat ze dan toch met meerdere mensen reizen. Er is ook een grote kans dat je in je groep ook meerdere alleenstaande reizigers treft. Bij normale groepsreizen is de verdeling ongeveer gelijk. De helft stellen of vrienden en de andere helft alleenstaanden in de leeftijdsklasse van ongeveer 25 tot 60 jaar. Wil je als single zeker weten dat er meer singles in je groep zitten, dan biedt Sawadee Reizen de optie om een overzicht te krijgen van de reizen waar inmiddels al minimaal drie alleengaanden voor hebben geboekt.

Het is ook mogelijk om een een singlereis bij Sawadee Reizen te boeken. Deze reizen zijn enkel voor mensen die alleen reizen. Je hoeft niet perse single te zijn, maar het kan zijn dat je partner thuis blijft. Ook dan kun je een singlereis boeken. Het is niet mogelijk voor stellen om een singlereis te boeken. Je hebt dan de zekerheid dat iedereen in je groep alleen reist. Er ontstaan vaak leuke contacten tijdens de singlereizen. Iedereen reist alleen, maar toch trek je als groep samen op. Je hoeft als alleenstaande dus niet alleen in een restaurant te zitten en als je wenst kun je ook een kamer met een andere alleenstaande delen. Sawadee Reizen heeft een zeer ruim aanbod aan singlesreizen naar vrijwel alle bestemmingen wereldwijd.

Familiereizen bij Sawadee Reizen

De mogelijkheden om ook met het hele gezin avontuurlijk op groepsreis te gaan, zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ouders die avontuurlijk zijn ingesteld en al een leven vol reizen achter zich hebben liggen willen hun kinderen graag mee laten ontdekken. Sawadee Reizen heeft een groot aanbod aan veel verschillende soorten familiereizen. De familiereizen zijn ingedeeld naar de leeftijd van de kinderen. Dit zijn groepen van kinderen vanaf 7 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Dit maakt een groepsreis voor kinderen ook heel interessant, want er zijn dan altijd wel leeftijdsgenoten in de groep om samen mee op te trekken. De leeftijd bepaald ook de zwaarte en het comfort van de reis. Oudere kinderen kunnen immers beter een zwaardere reis aan de hele jonge kinderen.

Vooral voor de onderlinge contacten zijn familiereizen zeer waardevol. Je bent als gezin op een avontuurlijke vakantie, maar tegelijkertijd heb je intensief contact met het reisgezelschap. Familiereizen zijn zodanig ingericht dat de vakantie allerlei interesses bevat voor zowel de ouders als de kinderen. De familiereizen zijn ook zeer geschikt voor eenoudergezinnen. De alleenstaande ouder kan gemakkelijk aansluiting zoeken bij de andere ouders in de groep en de kinderen maken gemakkelijk contact met de andere kinderen. Als je graag ziet dat er nog meer eenoudergezinnen in je reisgezelschap zitten, dan biedt Sawadee Reizen een overzicht van familiereizen waar al minimaal één eenoudergezin voor geboekt heeft.

Fietsreizen bij Sawadee Reizen

De populariteit van fietsvakanties is de laatste jaren explosief gestegen. Een fietsvakantie geeft de reiziger namelijk enorm veel vrijheid. Je reist altijd met je eigen vervoersmiddel en je kunt gemakkelijk afwijken van de geijkte banen. Er is tijdens een fietsvakantie dan ook veel ruimte voor onverwachte veranderingen of wijzigingen. Ook Sawadee Reizen biedt verschilledende fietsreizen aan voor de fietsliefhebbers. Dit zijn fietsreizen voor zowel binnen als buiten Europa en ook voor alle groepen, zoals singles of families.

Tijdens je fietsreis, fiets je met een hele groep een bepaalde fietsroute af, maar wel in eigen tempo. Het kan dus zijn dat de snelle fietsers uit de groep de fietsroute van die dag eerder uit fietsen dan de langzamere fietsers. De dagafsluiting is dan ook telkens weer heel belangrijk. Dan komt de gehele groep weer bij elkaar om verhalen te vertellen, samen te eten of gezellig een wijntje of biertje te drinken. Tijdens de fietsreizen gaat ook altijd een ervaren begeleider mee en soms ook een fietstechnicus, want op eventuele slechte wegen vangen fietsen een zware belasting op.

De fietsreizen binnen Europa zijn bijna altijd kampeerreizen. Er rijdt dan ook altijd een bus mee, die ‘s avonds dient als de ontmoetingsplek. De luifel wordt dan uitgeschoven en je kunt gezellig als groep bijkomen met mooie verhalen. Ook gaat er tijdens de kampeerreizen altijd een kok mee die de maaltijden zal verzorgen. Ook de bagage, tenten en fietsspullen worden allemaal met de bus vervoerd en de bus dient als mobiele keuken. Tijdens de fietsreizen buiten Europa wordt er veelal overnacht in hotels. Meestal is het ontbijt dan inbegrepen, zodat je weer helemaal klaar bent om een dag op de fiets door te brengen.

Poolreizen bij Sawadee Reizen

Reizigers die wel tegen wat koude temperaturen bestand zijn kunnen ook de heel bijzondere poolreizen van Sawadee Reizen boeken. Je kunt kiezen of je naar de Noordpool wilt, maar er worden ook reizen naar de Zuidpool aangeboden. Tijdens de poolreizen, reis je op een kleinschalig, maar comfortabel cruiseschip. In de kajuit heb je alle mogelijkheden om je terug te trekken en gebruik te maken van de benodigde privéfaciliteiten. Alle maaltijden aan boord zijn tijdens de poolreizen altijd inbegrepen.

Een poolreis boeken via Sawadee Reizen geeft garantie op een heel bijzondere, maar ook leerzame reis. Regelmatig trek je vanaf het cruiseschip erop uit in een rubberboot en vaar je tussen de ijsschotsen en ook de gletsjers kun je zo eens op een heel andere manier ervaren. Er gaan tijdens de poolreizen ook altijd de nodige specialisten mee, zoals een geoloog of een historicus die regelmatig een lezing of presentatie zal geven of tijdens de reis voor de benodigde uitleg zorgt. De poolreizen behoren absoluut tot de meest bijzondere reizen die Sawadee Reizen aanbiedt.

Deskundige reisbegeleiding

Tijdens je groepsreis met Sawadee Reizen gaat er altijd een deskundige reisbegeleiding mee. De reisbegeleiding zal bij hotels voor de groep intrekken en contactpersoon zijn bij lokale activiteiten. Tevens is de reisbegeleider aanspreekpunt bij eventuele calamiteiten. Omdat er veel van de reisbegeleiders gevraagd wordt, stelt Sawadee Reizen ook hoge eisen aan de begeleiders. Alle reisbegeleiders hebben dan ook de speciaal door Sawadee Reizen ontwikkelde training gevolgd en weten hoe zij moeten optreden. Hoewel reisbegeleiders veel weten over het land waar ze de groep doorheen leiden, zijn het natuurlijk geen gidsen. Er wordt dan vaak ook gebruik gemaakt van lokale gidsen. Veel reisbegeleiders zijn Vlaams of Nederlands, maar Sawadee Reizen maakt ook gebruik van lokale reisbegeleiders. Deze lokale reisbegeleiders spreken allemaal Engels, maar een voordeel is dat zij het land nog beter kennen en ook de lokale taal spreken. Wanneer je op de bestemming aankomt is de reisbegeleider meestal al aanwezig en zal de groep op de luchthaven ontvangen.

Luchthaven

De meeste groepsreizen vertrekken vanaf Luchthaven Schiphol Amsterdam. Dit hoeft voor de Vlaamse reiziger niet een heel groot probleem te zijn. De vervoersmogelijkheden naar Schiphol zijn zeer goed. Je kunt met de auto naar Schiphol, maar ook het openbaar vervoer rondom Schiphol is goed geregeld. Toch is er ook reizen die vertrekken vanaf luchthaven Zaventem. Dit wordt bij het boeken van de reis aangegeven. Vertrekt je reis vanaf Schiphol, maar wil je perse via Zaventem reizen, boek dan het zogenaamde landarrangement. Je kunt dan zelf de luchthaven kiezen vanwaar jij vliegt. De kans is er alleen, dat je groep reeds is geland en al onderweg is. Je zult in dat geval dus zelf voor vervoer moeten zorgen naar de eerstvolgende overnachtingsplek vanwaar je daarna met de groep verder reist.

De populairste bestemmingen en landen

De ene reisbestemming is populairder dan de andere. Wat de één een interessant land vind, moet de ander juist niets van hebben. Het reisaanbod van Sawadee Reizen is dan ook zeer omvangrijk en divers. Zo vind je altijd wel een land of bestemming die jij altijd al eens een keer had willen ontdekken. Heb jij nog geen keuze gemaakt en sta jij voor vrijwel alle bestemmingen of landen wel open, dan kun je ook de top 3 van de meest populaire reisbestemmingen van Sawadee Reizen bekijken. Dit zijn de reizen die het meest geboekt worden en waarvan je daarom ook mag verwachten dat deze bestemmingen zeer interessant voor jou kunnen zijn. Een overzicht van de meest populaire reisbestemmingen van Sawadee Reizen:

Groepsreizen: Rondreis Kenia

Een fantastische reis, waarbij je natuur en lokale bevolking centraal staat. Tijdens de reis maak je uiteraard prachtige safari’s en slaap je onder andere in tenten midden in de wilde natuur. Je ontmoet de lokale en kleurrijke stammen en je maakt unieke situaties mee, zoals wandelen of fietsen tussen de giraffes en de zebra’s. Deze reis is zelfs uit te breiden met een verlenging van vier dagen, waarbij je heerlijk kunt ontspannen aan de witte stranden.

Rondreizen: Rondreis Costa Rica

Een unieke reis door Costa Rica tijdens een heel gevarieerde reis, waarbij je veel wandelt, maar ook kunt paardrijden en lekker kunt ontspannen aan het strand tijdens de stranddagen. Tijdens je rondreis door Costa Rica kom je gegarandeerd in aanraking met de verschillende bijzondere tropisch flora en fauna van het land, zoals apen, neusbeertjes, prachtige kleurige tropische vogels en luiaards. De natuur is schitterend en divers. Je wandelt door jungles met mooie watervallen, maar je kunt ook heuvels en bergen beklimmen of schildpadden op het strand bekijken.

Singlereizen: Trans- en Midden-Amerika

Singles kiezen er vooral voor om meerdere landen tijdens één reis te ontdekken. En hier gaat het dan om landen in Trans- en Midden-Amerika. Het is een complete rondreis door vier landen, zoals Costa Rica, El Salvador, Honduras en Guatemala. Het is een reis met vooral een grote combinatie tussen natuur, cultuur en historie. Je maakt trektochten door de regenwouden, maakt kennis met de oude koloniale steden en met de Mayacultuur. Ook maak je tijdens de reis kennis met de lokale indianen die veelal in de regenwouden wonen en kun je de prachtige en bijzondere exotische dieren tegenkomen.

Familiereizen: Familiereis Jordanië

Bij de familiereizen is een rondreis door Jordanië erg populair. Je bent hier gegarandeerd van veel zon tijdens je vakantie en vooral heel veel cultuur en geschiedenis. Voor zowel de kinderen als de ouders is dit een zeer leerzame reis. Bijzonder is het dat je tijdens de reis twee nachten overnacht in de woestijn en je een rit maakt op een kameel. Aan de Rode Zee is dan weer de mogelijkheid om te snorkelen en ook kunt genieten van de prachtige natuur onderwater. Een bezoekje aan de Dode Zee en de bijzondere uit de rotsen gehouwen stad Petra staat ook in het programma.

Fietsreizen: Fietsvakantie Nieuw-Zeeland

Een fantastische fietsvakantie in een land waar je normaal nooit met de fiets komt: Nieuw-Zeeland. Het land leent zich uitstekend als fietsland, met glooiende en uitgebreide groene landschappen. Tijdens de reis fietst er een begeleider mee en is er ook een kok die meerijdt om de maaltijden klaar te maken. De fietsroute beslaat het gehele Nieuw-Zeelandse eiland, waardoor je alle hoogtepunten van het land tegen zult komen.

Naar Sawadee reizen
Vakantie genoegens | De online vakantie vergelijker
Logo
Shopping cart