trivago

Trivago

trivagoOp vakantie maar nog op zoek naar een geschikt hotel dat voldoet aan uw wensen? Wellicht dat Trivago dan uitkomst biedt. Het vinden van het juiste hotel kan een hele zoektocht zijn. Zoekt u een simpel hotel met slechts een bed, douche en toilet, of wilt u gaan voor wat meer luxe? Ook in luxe zijn natuurlijk weer gradaties, namelijk een kamer met een bad, of wellicht zelfs een jacuzzi. Natuurlijk zijn er ook kamers die heerlijk groot zijn en luxe bieden zoals een hotelkamer met een grote tv, een mooi bureau en meer. Ideaal wanneer u op zakenreis bent en wat extra ruimte nodig heeft om ook in de kamer aan het werk te gaan. Aan u de keus: een betaalbare kamer met weinig luxe, of liever iets dat wat meer voorzieningen biedt om optimaal te genieten. Als u een citytrip gaat doen, is het een aanrader een kamer te nemen die niet perse ontzettend luxe is, omdat de kans groot is dat u alleen maar in de stad zult zijn. Het is natuurlijk zonde om de gehele citytrip of vakantie in de hotelkamer te zitten. Al met al: keus genoeg, maar het is maar net wat u zelf prettig vindt én binnen welk budget u zoekt.

Naar Trivago

 

Wat is Trivago?

Trivago helpt u graag verder met het vinden van het juiste verblijf. Dat kan een eenpersoonskamer zijn, maar er zijn ook familiekamers in de aanbieding en natuurlijk de gewone tweepersoonskamers. Trivago is een website die overzicht biedt van allerlei hotels die beschikbaar worden gesteld op andere websites. Op deze manier hoeft u niet per website/hotel te gaan zoeken, maar heeft u een rijtje met opties. Indien u een hotel wilt bekijken, wordt u dus ook doorverwezen naar een andere website. Het is echter handig om te vergelijken, omdat Trivago kijkt naar welk hotel de meest goedkope is. Ook al gaat het om een luxe hotel, dan wil u alsnog natuurlijk gebruik maken van de laagste prijs. Het is dus voor een ieder aangeraden gebruik te maken van de website van Trivago.

Daarbij komt ook dat Trivago een overzicht geeft van hotels over de hele wereld. Zo blijft u niet alleen beperkt tot alleen België, maar kunt u dus ook gerust zoeken in bijvoorbeeld New York, Kaapstad, Praag of iedere andere stad die u maar kunt bedenken. U kunt zich dus voorstellen dat de website een heleboel verschillende hotels in de aanbieding heeft, dus het is handig wanneer u gericht kunt zoeken. Dankzij de zoekfilters die de website aanbiedt, vindt u het gewenste hotel binnen korte tijd. Allereerst kunt u de minimale, maar ook de maximale prijs invullen. Maximaal staat gewoonlijk op 500 euro, maar dat is natuurlijk een groot budget. Overigens ligt het ook aan hoe duur het duurste hotel is, en daar past het filter zich op aan. U kunt deze slepen om zelf te kiezen welke hotels u te zien wilt krijgen. Daarnaast kunt u ook kijken naar hoeveel sterren het hotel minstens moet hebben en is het mogelijk te kijken naar een appartement of een huis. U kunt daarbij denken aan een bed & breakfast waar u terecht kunt, waarbij de kosten vaak lager zijn dan in een hotel. Daarbij zijn de ruimten ook vaak groter dan in een hotel, dus ook deze zijn het bekijken zeker waard!

Hierna kunt u zoeken op gastenscore. Wilt u een hotel/accommodatie die met minstens een 8.5 beoordeeld is door de gasten die er al voor u sliepen, dan kunt u dit aanklikken. Mocht een 6 of 7 ook genoeg zijn, kunt u ook dat aanklikken. Op deze manier is het ook prettig omdat u weet hoe anderen over de accommodatie dachten, en u niet alleen de perfecte foto’s ziet zoals we dat gewend zijn van hotels. Wanneer u een citytrip maakt, is het wel zo prettig ook daadwerkelijk in het centrum van de stad te zitten. Hierbij kunt u een maximale afstand van de binnenstad invullen om te voorkomen dat u het perfecte hotel vindt, maar deze vervolgens een paar kilometer buiten de stad ligt. Ook kunt u andere plekken aanklikken, zoals bijvoorbeeld de afstand vanaf een bekende toeristische trekpleister die u hoe dan ook wilt bezoeken. Per stad staat een rijtje van mogelijkheden waar u uit kunt kiezen en vervolgens kunt invullen hoe ver u daar vanaf wilt zitten.

Trivago

trivago belgique

trivago belgiqueTot slot is er nog keuze uit kiezen welke faciliteiten er sowieso in de kamer moeten zitten. Verwacht u een vakantie waarbij het misschien wel 30 graden zal worden? Dan is airco op de kamer natuurlijk wel zo fijn. Ook wanneer u op vakantie gaat met de auto, is het belangrijk goed te kijken of u de auto daadwerkelijk kwijt kunt en u kunt dus een hotel kiezen waar er sprake is van een parkeerplaats. Ook kunt u ervoor kiezen om gratis Wifi aan te klikken, zodat u alleen de hotels ziet die deze faciliteit aanbieden. Mocht u een langere tijd blijven en wensen hebben wat betreft een sauna, fitnessruimte of een zwembad, dan is ook deze mogelijkheid er om aan te klikken. Wel zo ideaal als u een lange tijd verblijft en in topvorm wilt blijven, of juist optimaal wil relaxen door middel van de sauna of het zwembad. Zo wordt een vakantie niet alleen heerlijk buiten het hotel, maar ook in het hotel.

Per hotel staat overigens altijd aangegeven hoe ver deze van het centrum ligt. Op deze manier hoeft u niet elk hotel al aan te klikken, maar staat links op de kaart waar het hotel gelegen is. Daarbij ziet u nog het cijfer dat het hotel heeft gekregen en kunt u de recensies van vorige gasten lezen. Ook het aantal sterren en uiteraard de prijs worden weergegeven. Op deze manier kunt u dankzij de zoekfilters en veel informatie al spoedig kiezen welk hotel binnen uw wensen past, zodat u geen lange zoektocht heeft naar een geschikt hotel. Én u betaalt met Trivago dus nooit teveel, omdat u hier de laagst mogelijke prijs ziet!

Trivago Stedentrips

Vooral bij een stedentrip wordt er vaak gekozen voor een hotel. Het biedt privacy en u heeft geen extra zorgen over bijvoorbeeld het ontbijt, omdat dit vaak in het hotel aangeboden wordt. U kunt ontbijten in het hotel, u gaan klaarmaken en vervolgens bent u klaar om de gehele dag de stad te gaan verkennen. Hierna bent u weer welkom in het hotel en kunt u in de avond lekker relaxen. Veel hotels bieden ook een restaurant aan, maar het is natuurlijk wel een aanrader een hapje te gaan eten in de stad zelf om de sfeer hier nog net wat meer te proeven.

Trivago biedt veel opties op het gebied van stedentrips. U kunt denken aan Amsterdam, Berlijn, Praag, Wenen, Brussel en meer. Doet u dus vooral alvast wat research over welke steden een optie zouden zijn en kijk vervolgens op Trivago of er een hotel is dat past binnen uw budget en wensen. Helaas is het nu eenmaal zo dat de ene stad lagere prijzen biedt dan de ander, waardoor de ene stedentrip ook net wat beter past binnen een lager budget. U kunt er sowieso op rekenen dat Trivago wel de laagste prijs aanbiedt en u hoeft dus niet nog heel erg lang te gaan zoeken op andere websites naar een geschikte accommodatie.

Stedentrips die in België veel gekozen worden, zijn bijvoorbeeld Brugge, Gent en Liège. Mocht u net wat verder willen, dan zijn ook Parijs en Londen een aanrader. Al deze steden worden veel gekozen door de Belgen en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Sowieso zijn Parijs en Londen nu eenmaal steden waar ieder eens geweest moet zijn, maar daarnaast zijn Brugge, Liège en Gent ook prachtige steden en net wat dichter bij huis. Het is daar dan vaak mogelijk de reis te maken met de auto, wat weer prettig is omdat u niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of een vliegtuig, zoals het geval is bij Londen. Houd er rekening mee dat Parijs bijvoorbeeld niet gemakkelijk is om de auto kwijt te kunnen, dus in dat geval zou het openbaar vervoer wel een aanrader zijn. Mocht u toch echt liever met de auto reizen, vergeet dan bij Trivago niet aan te klikken dat u gebruik wilt maken van de parkeergelegenheid, indien het hotel dit aanbiedt.

Trivago vs booking

Een andere hele bekende website is Booking. Het verschil tussen Trivago en Booking zit hem voornamelijk in dat Booking de accommodatie als het ware zelf aanbiedt en een deal sluit met het hotel/accommodatie. Bij Trivago wordt echter gekeken naar alle verschillende websites waarop het hotel wordt aangeboden. Het gebeurt, helaas, dat op de ene website het hotel aangeboden wordt voor 80 euro, terwijl de andere website 110 euro rekent. Nog een andere website zet er ineens 120 euro voor. De verschillen zijn groot, en Trivago probeert u dus de goedkoopste optie te bieden. Dat is bij Booking niet het geval. Hoewel Booking ook een prima manier is van een hotel of bed & breakfast boeken, heeft u niet de garantie dat het gaat om de laagste prijs. Daarbij moet het hotel ook een deel van de kosten aan Booking afstaan, waardoor zij er minder aan verdienen dan wanneer iemand rechtstreeks bij de aanbieder boekt. Op die manier is het dus niet alleen voor de reiziger gunstiger te boeken bij Trivago, maar ook voor het hotel omdat zij er meer aan overhouden en geen kosten afdragen. Voor beide partijen dus voordeliger!

Trivago is dus de ideale manier om een vakantie te boeken waarbij u zelf kijkt naar de manier waarop u aankomt. U kunt bijvoorbeeld zelf een vlucht boeken, maar kunt ook zelf met het openbaar vervoer of de auto reizen. Het is ook soms goedkoper te gaan voor een losse vlucht en een hotel bij Trivago, dan te kiezen voor een reis waarbij u meteen de vlucht en het hotel bij elkaar boekt. Ook hier: er wordt weer gekeken naar de portemonnee van de klant, dus neem vooral een kijkje naar de mogelijkheden en wat goedkoper is. Bij Trivago rekent u op de laagste prijs, maar krijgt u ook een groot aanbod aan diverse hotels. Een 5-sterren hotel? Geen probleem! Een hotel met een sauna en sportschool? Allemaal mogelijk. Wilt u echter liever wat minder betalen en geen luxe in de hotelkamer omdat u van plan bent voornamelijk de stad te bekijken en op pad te gaan, dan is er natuurlijk ook voor u genoeg keus en dat voor een heerlijk lage prijs. Daarbij biedt Trivago dus overal ter wereld hotels, maar hoeft u het niet ver van huis te zoeken om vakantie te vieren. Een vakantie in de buurt kan ook heerlijk zijn, waarbij het ook prettig is dat u niet ver hoeft te reizen. Al met al is wat Trivago doet: het vergelijken van allerlei hotels van een heleboel verschillende websites om deze voor een zo laag mogelijk prijs aan te bieden. Diep in de buidel tasten is voor een vakantie dus niet meer nodig, dus kijkt u vooral rustig rond om het ideale hotel voor de scherpste prijs te boeken!

Naar Trivago