TUI

Tui

TUIWanneer u ook op vakantie wilt, u wil natuurlijk altijd genieten van scherpe prijzen en zeker niet teveel betalen voor een accommodatie en vlucht. Daarbij is het altijd prettig wanneer er ruimte keus is op het gebied van de bestemmingen, maar bij Tui zit u aan het juiste adres op het gebied van het boeken van een vakantie, die ook nog eens lekker betaalbaar is. Voor een vakantie zijn natuurlijk zoveel bestemmingen te bedenken, maar Tui maakt het wat makkelijker voor u en biedt keuze uit diverse landen en daarbij weer bestemmingen. Zo heeft u een overzicht met de mogelijkheden, maar is de kans klein dat u niet iets zult vinden dat niet bij u past. Daarbij zijn er ook nog eens verschillende soorten reizen. Bent u meer een liefhebber van de zon of juist van de sneeuw? Gaat u het liefst op vakantie met de auto, of met het vliegtuig? En gaat uw voorkeur naar een hotel dat all inclusive is, of vindt u het geen probleem in de buurt uit eten te gaan elke dag? Tui helpt u graag verder met de mogelijkheden op een rijtje zetten en voor u het weet heeft u op die manier de perfecte vakantie al gevonden!

Naar TUI

 

Overigens is het sowieso een aanrader per land/gebied eens goed te kijken naar het klimaat. Zo kan het ene land heel warm zijn in de wintermaanden in België, maar kan er gerust wel veel regen vallen. Een ander land kan kouder lijken, maar is toch erg zonnig. Belangrijk is dus wel ook wat andere informatie op te zoeken. Bij de accommodaties zelf staat gelukkig alles wat u moet weten. Welke mogelijkheden het hotel biedt aan faciliteiten, of het een hotel is met bijvoorbeeld een animatieteam voor de kinderen, of er sportfaciliteiten aanwezig zijn, hoe ver u van het strand zit en meer. Op die manier hoeft u niet eindeloos veel research te doen omtrent uw accommodatie. Ook nog een voordeel: Tui geeft ook per accommodatie een eigen beoordeling. Zo staan er bijvoorbeeld 3 zonnetjes onder de faciliteiten van het hotel, wat betekent dat zij het 3 van de 5 geven en dat is dus relatief goed beoordeeld. Voor een vakantie is het uiteraard belangrijk hoe iets door anderen gevonden is. Vond de vorige reiziger het hotel aangenaam, of juist rommelig en vies? Ook dat is het zoeken nog even waard, omdat een recensie van andere mensen ook veelzeggend is over een vakantie.

Mocht u op korte termijn een vakantie boeken en ook al gaan reizen, dan biedt Tui nog iets handigs bij het hotel, namelijk wat voor weer het de komende twee week zal worden op die plek. Hierbij wordt vermeld of het zonnig of eerder regenachtig wordt, maar ook hoeveel graden het mini- en maximaal zal worden. Als u op korte termijn zal vertrekken, is het natuurlijk wel zo fijn om te weten wat u moet inpakken op het gebied van kleding en schoenen. Het zou zonde zijn een verkoudheid te pakken te krijgen op vakantie!

TUI Last minutes

TUI Last minutesEen last minute vakantie is een vakantie die u, zoals de naam al zegt, op het laatste moment boekt. Dat betekent ook dat u op korte termijn zal vertrekken. Dat kan zelfs de volgende dag al zijn! Voor wie op korte termijn wil vertrekken maar de volgende dag hem niet wordt: geen probleem. Het is namelijk goed mogelijk dat u pas over drie weken vertrekt. Er hangen een aantal voordelen aan het boeken van een last minute. Zo hoeft u niet nog lange tijd uit te kijken naar het feit dat u op vakantie gaat, maar is het juist een aangename verrassing omdat u al zo snel weg kunt. Daarbij zijn de kosten bij de last minute een stuk lager dan wanneer u bijvoorbeeld twee maanden van tevoren boekt. Dat kan soms wel tot honderden euro’s schelen, dus ook voor de portemonnee is het nog eens goed. Het is sowieso een aanrader om een last minute te boeken op het moment dat er geen vakanties gaande zijn. De kans dat de kosten bij de last minute hoog zijn wanneer het gaat om een vakantie (zoals de herft- en kerstvakantie) is groot. Het beste is te gaan op een moment dat er geen vakanties zijn. Dan betaalt u namelijk aanzienlijk minder.

TUI BE

Wat betreft de last minutes als reizen: u hoeft niet bang te zijn dat het gaat om reizen die anders niet geboekt zouden worden, oftewel de afdankertjes. Het zijn reizen waarbij ze willen dat deze alsnog vol raken, omdat het voor zowel de vliegmaatschappij als het hotel prettiger is om klanten te hebben voor een lagere prijs dan wanneer een kamer of een stoel helemaal leeg blijft. U krijgt dus niet te maken met slechte hotels, ondanks dat de kosten wel laag zijn. Het is ook vaak het geval dat een last minute voor een schoolvakantie wat lastiger te boeken is dan op een ander moment. Dit omdat de hotels en vliegtuigen tijdens de schoolvakanties gewoonlijk al aardig vol zijn. Dat is ook terug te zien in de prijzen die gehanteerd worden, omdat deze een stuk hoger liggen dan wanneer u een weekje daarna op vakantie zal gaan. Mocht u dus in de positie zitten een weekje eerder vrij te nemen: doe dit dan zeker! Voor de portemonnee scheelt dat al een heel stuk.

TUI BEOok bij last minute kunt u, net als bij de andere vakanties, voorkeuren selecteren. Wilt u alleen een verblijf in een 5-sterren hotel? Geen probleem, dat kan! Ook kunt u kiezen of u bijvoorbeeld alleen ontbijt bij de prijs in wilt zien, of dat u liever gaat voor all inclusive. Andere mogelijkheden zijn halfpension, logies of volpension. Daarnaast kunt u nog een voorkeur aangeven voor het vliegveld waar u vandaan wilt vertrekken. Denk aan Antwerpen, Charleroi, Brussel, Oostende of Luik. Wel kan het voorkomen dat de ene reis alleen vanaf dat ene vliegveld geregeld is, maar mocht een bepaald vliegveld totaal uit de richting zijn en kunt u daar niet heen reizen, dan kunt u deze niet aanklikken zodat u alleen de gewenste reizen te zien krijgt. Vervolgens geeft u aan hoeveel nachten u wenst te blijven en welke datum u wilt vertrekken. Tot slot kan er worden gekeken naar de vakanties die goed beoordeeld zijn door andere klanten. Indien andere klanten een vakantie een 9 gaven, weet u zeker dat u goed zit en het helemaal goed komt! Mocht u niet te kritisch zijn en een 6 (nog steeds voldoende) ook goed zijn, dan bespaart u hoogstwaarschijnlijk lekker wat geld en heeft u alsnog een prima hotel.

Tot slot gelden de last minutes voor vrijwel elke mogelijke bestemming. De mooiste en leukste bestemmingen worden er dus absoluut niet uitgehaald wanneer u zal reizen met Tui! Al met al is het boeken van een last minute vakantie dus een aanrader omdat dit scheelt in de portemonnee en u minder lang hoeft uit te kijken naar het feit dat u op vakantie gaat. Hoe heerlijk is het om nog maar een paar dagen te hoeven wachten en dan te kunnen vertrekken?

TUI All inclusive

TUI All inclusiveEen tweede mogelijkheid wat betreft een vakantie die Tui aanbiedt, is een all inclusive vakantie. Dit houdt in dat u optimaal kunt genieten, zonder nog na te moeten denken over de kosten. Bij een all inclusive vakantie zit namelijk, zoals de naam al zegt, alles in de prijs. U kiest dus zelf een bestemming en een gewenst hotel en vervolgens zorgt het hotel dat alles wat u nodig heeft, er zal zijn. Dat betekent dus dat zowel eten als drinken inbegrepen zit, maar daarbij kan er ook vaak gebruik gemaakt worden van allerlei faciliteiten. Denk aan een sauna, een tennisbaan, voetbalveld en meer. Tui biedt een heleboel verschillende all inclusive vakanties aan met meer dan 1000 verschillende hotels, en dat dan op 47 verschillende bestemmingen. Op die manier zult u hoe dan ook iets vinden dat past binnen uw wensen. Het is natuurlijk ook mogelijk een all inclusive vakantie te boeken waarbij u zelf met de auto zal reizen. U kunt ook een eigen reis plannen en dus een all inclusive hotel nemen, maar dit zonder de vliegreis doen. U bent dan welkom zelf met de auto te komen en wordt vervolgens in het hotel optimaal verwend.

De autovakanties zijn dus ook maar net hoe u het wil hebben. Een simpel hotel waar u niet van plan bent vele uren door te brengen, of wilt u het juiste luxe hebben? Bij een autovakantie staat in elk geval centraal dat u zelf met de auto reist, en dat heeft zo zijn voordelen. Zo hoeft u niet meer afhankelijk te zijn van het vliegtuig of openbaar vervoer en kunt u even stoppen wanneer u wilt. Mocht u dus bijvoorbeeld tussendoor nog ergens anders willen overnachten of tijdens de reis nog langs bepaalde plaatsen willen, kan dat gewoon. Het hotel staat namelijk geboekt op een bepaalde datum, dus u bent vrij te kiezen wanneer u dan vertrekt.

Vliegvakanties via Tui populair

Nog een optie is natuurlijk de welbekende vliegvakantie. Het enige nadeel van een vliegvakantie is het feit dat u afhankelijk bent van het vliegtuig, maar daaraan hangen vele voordelen. Denk aan het feit dat u met een vliegtuig gemakkelijk lange reizen kunt maken, u zelf geen gedoe heeft met het regelen van vervoer en u gewoon tijdens het reizen heerlijk in slaap kan vallen. Daarbij is een vliegtuig vele malen sneller dan een auto, boot of andere manier van reizen en kunt u dus binnen een dag al aan de andere kant van de wereld zijn. De vliegvakanties zijn niet alleen populair omdat het vliegtuig zelf vele voordelen biedt, maar ook omdat de prijzen scherp zijn. Daardoor is het al snel het geval dat een vliegvakantie goedkoper is dan een ander type vakantie, zoals met de auto. Bij de auto heeft u kosten van de auto zelf, maar ook de brandstof. Daarbij reist u langer en moet u bovendien zelf het voertuig besturen. Natuurlijk hebben zowel het vliegtuig als de auto zo zijn voordelen, maar het is niet voor niets zo dat de vliegvakanties bij Tui in elk geval goed in de smaak vallen.

TUI Wintersport

TUI WintersportNiet te vergeten: niet iedereen houdt van de zon, maar ook van de sneeuw! Ook als u nog geen idee heeft van hoe u moet skieën of snowboarden, kunt u kiezen voor een vakantie in de sneeuw. Wandelen is natuurlijk ook een optie, maar u bent ook altijd welkom lessen te nemen in de sneeuw, want het moet natuurlijk ooit eens geleerd worden! Tui biedt hierin allerlei aanbiedingen aan, waaronder dat kinderen gratis mee mogen reizen. U heeft aan de kinderen dus geen extra kosten: hoe heerlijk is dat? U betaalt dus alleen voor de volwassenen. Bij kinderen geldt dat zij onder de 14 jaar moeten zijn, omdat zij hierboven gezien worden als volwassene wat betreft de prijs. Acties hierin kunnen per vakantie nog verschillen, maar de prijzen kunnen ook anders zijn buiten de vakantietijd. Het is hoe dan ook een aanrader om buiten de vakanties te boeken, omdat de kosten hierbij aanzienlijk lager zijn. Echter is dat, vooral met kinderen die gebonden zijn aan de schoolvakanties, helaas niet altijd mogelijk. Bij de skivakantie gaat het niet alleen om hoe mooi de pistes zijn, maar natuurlijk is ook het verblijf van belang. Er kan daarom ook worden gekozen voor een luxe verblijf met eigen hottub bijvoorbeeld: ideaal wanneer u ook nog wat extra luxe wilt als u op wintersport gaat. Mocht u toch geen gebruik willen maken van luxe en hele dagen van huis zijn, dan kunt u ook gaan voor een simpel verblijf, wat in de kosten dan weer scheelt. Het zijn vooral Oostenrijk en Frankrijk die geliefd zijn, maar ook andere landen zoals Duitsland en Italië kunnen worden gekozen voor de wintersport. Natuurlijk zijn er nog meer bestemmingen beschikbaar om uit te kiezen. Tui geeft nog een aantal Tui toppers aan, wat de absolute aanraders zijn qua verblijf. De prijzen zijn hierbij scherp, maar er is veel luxe aanwezig en er wordt per datum aangekozen op welke prijs u uitkomt per accommodatie. Zo is het vergelijken ook al snel gedaan!

 

Naar TUI
Vakantie genoegens | De online vakantie vergelijker
Logo
Shopping cart